Parans, solljus inomhus

Solljus har många fördelar för oss människor och i takt med att samhället utvecklades började vi spendera mindre och mindre tid utomhus. Detta har negativ påverkan på vår prestation. Det naturliga ljuset är ansvarigt för vår kroppsrytm och ser till att vi bland annat får en god natts sömn.Utan exponering av naturligt ljus under speciellt de tidiga timmarna av dagen kan du få hälsoproblem på sikt och därför är det viktigt med lösningar som kan förbättra din situation. Parans är den perfekta lösningen som gör detta möjligt. Denna artificiella produkt är svaret på hur man kan återställa rytmen i ett samhälle där naturligt ljus blir mindre tillgängligt.

Det efterlängtade alternativet

Parans brukar delas in i tre delar beroende på hur ljuset utnyttjas. Det första är väggljus, där solljus leds från till ett fönster. Det naturliga ljuset når rummets väggar och kan fokuseras genom att ändra brytning och det andra alternativet, takljus, är som namnet lyder ljus som fångas upp i taket och vägleds dit det är efterfrågat. Den tredje är så kallat punktljus som skapar en finfördelning av ljuset över rummet. Fördelarna med Parans är att du kan nå byggnader som vanligtvis är isolerade, till exempel i tunnelbanesystem eller liknande. Vilken typ beror helt på byggnaden/lokalen som ska belysas. Du hittar mer information online om Parans.

Lösning

Sjukhus har möjligheten att använda sig utav Parans innovativa system såsom väggljus för att förbättra patienternas vistelse genom att fräscha upp lokalerna. Med en ökad trångboddhet blir det svårare att få in naturligt ljus och då kan Parans hjälpa till med det. En fördel som kanske inte associeras med detta är dess kontribution till att minska elförbrukningen i hemmen då Parans ökar mängden naturligt ljus. En kostnad som både förbättrar plånboken och miljön. Solljuset är ett bra alternativ till naturligt ljus och med det ökade behovet är det inte annat än passande att studera och implementera denna innovativa lösning.