Planering inför företagets konferens

Då du planerar ditt företags konferens är det en del att tänka på. Till att börja med kan du ställa dig frågan; känner alla varandra som kommer på konferensen? Om inte kanske du behöver köpa in namnbrickor, det kan vara enkla brickor med enbart namn, men de kan också ange vilken funktion personen har på företaget. Enklast sköter du beställningar av namnbrickor på nätet, du kan klicka dig vidare här för att se utbudet.

Namnbrickans placering

Militärer har historiskt sett alltid haft namnbricka och medaljer samt medaljband till vänster på bröstet. Vid civil användning av namnbrickor är det brukligt att brickan blir placerad till höger och högt upp. Då kan den du skakar hand med läsa av brickan som då befinner sig över handen. Har den du skakar hand med brickan långt ner till vänster och är kvinna uppstår lätt en pinsamhet eftersom du de facto tittar på hennes byst.

Jan Carlzons charmkurser

Kunskapen om var namnbrickan ska placeras uppstod under de charmkurser som Jan Carlzon skickade sina medarbetare från SAS på. Det var sannolikt inte det som lyfte bolaget till att bli ett av det lönsammare i Europa men charmkurserna höjd definitivt statusen på yrken inom service, bland annat flygvärdinna och purser.